BEZGLUTENOWE PLACUSZKI BANANOWE
Składniki: (około 12 średnik placków)
-90g dojrzałego banana
-2 jaja M
-30g mąki ryżowej
-20g mąki kukurydzianej
-50ml wody
-łyżka oliwy z oliwek
-1 łyżeczka proszku do pieczenia bez fosforanów
Dodatkowo:
-olej kokosowy lub inny tłuszcz to smażenia
Sposób przygotowania:
-banana dokładnie rozgniatamy
-wszystkie składniki przekładamy do miski i miksujemy
-rozgrzewamy patelnię z dodatkiem tłuszczu
-placuszki smażymy z oby dwóch stron na rumiany kolor
Smacznego i na zdrowie!
Ale pyszny przepis! Zdecydowanie dzisiaj robimy! :)
OdpowiedzUsuńmniam
OdpowiedzUsuńGdybyście poszukiwali jakiś fajnych przepisów dla siebie, to uważam, że oferta https://foodo.pl/ jak najbardziej może być interesująca. Tam dostępne są przepisy, wskazówki, porady i wiele innych ważnych kwestii, z których będziecie mogli skorzystać w swojej kuchni. Sama lubię gotować i chętnie sięgam po różne rozwiązania.
OdpowiedzUsuńTakie placki wyglądają naprawdę smakowicie. Do tego są zdrowe!
OdpowiedzUsuńOd dawna szukam przepisu na takie placki. Dzięki wielkie za ten wpis!
OdpowiedzUsuńBardzo lubię bananowe placki - trzeba wypróbować też w tej wersji :) Do takich wypieków często dodaje jeszcze odżywkę białkową np. ostatnio korzystam z https://ostrovit.com/pl/products/ostrovit-wpc80-eu-economy-2000-g-25296.html
OdpowiedzUsuń