BEZGLUTENOWE PLACUSZKI BANANOWE



Składniki: (około 12 średnik placków)
-90g dojrzałego banana
-2 jaja M
-30g mąki ryżowej
-20g mąki kukurydzianej
-50ml wody
-łyżka oliwy z oliwek
-1 łyżeczka proszku do pieczenia bez fosforanów

Dodatkowo:
-olej kokosowy lub inny tłuszcz to smażenia

 Sposób przygotowania:
-banana dokładnie rozgniatamy
-wszystkie składniki przekładamy do miski i miksujemy
-rozgrzewamy patelnię z dodatkiem tłuszczu
-placuszki smażymy z oby dwóch stron na rumiany kolor

Smacznego i na zdrowie!

6 komentarzy:

  1. Ale pyszny przepis! Zdecydowanie dzisiaj robimy! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Gdybyście poszukiwali jakiś fajnych przepisów dla siebie, to uważam, że oferta https://foodo.pl/ jak najbardziej może być interesująca. Tam dostępne są przepisy, wskazówki, porady i wiele innych ważnych kwestii, z których będziecie mogli skorzystać w swojej kuchni. Sama lubię gotować i chętnie sięgam po różne rozwiązania.

    OdpowiedzUsuń
  3. Takie placki wyglądają naprawdę smakowicie. Do tego są zdrowe!

    OdpowiedzUsuń
  4. Od dawna szukam przepisu na takie placki. Dzięki wielkie za ten wpis!

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo lubię bananowe placki - trzeba wypróbować też w tej wersji :) Do takich wypieków często dodaje jeszcze odżywkę białkową np. ostatnio korzystam z https://ostrovit.com/pl/products/ostrovit-wpc80-eu-economy-2000-g-25296.html

    OdpowiedzUsuń