Babeczki czekoladowe




Składniki (około 12 babeczek)

-100ml oleju kokosowego rozpuszczonego i ostudzonego
-60g potartej gorzkiej czekolady
-1,5 łyżeczki proszku do pieczenia bez fosforanów
-1/3 łyżeczki sody oczyszczonej
-pół szklanki ksylitolu/erytrolu
-1 łyżka cukru kokosowego
-2 jaja M
-80g mąki owsianej
-20g mąki ryżowej
-90ml mleka kokosowego

Sposób przygotowania:
-jajka i mleko łączymy ze sobą i mieszamy
-dodajemy resztę składników i całość miksujemy
 -masę przekładamy do foremek na muffinki
-pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 180C przez 20-25minut
-wyciągamy z piekarnika i studzimy

Smacznego i na zdrowie!

1 komentarz:

  1. Idealny, ekspresowy przepis na równie ekspresową ochotę na słodkie! Babeczki prezentują się wspaniale, więc aż trudno sobie wyobrazić, jak dobrze mogą smakować :)

    OdpowiedzUsuń