Batoniki kokosowo-cytrynowe


 


Składniki: (na około 6 batoników)
-70g wiórków kokosowych bez dwutlenku siarki + kilka łyżek
-1 puszka mleczka kokosowego tłustego i dobrze schłodzonego
-2 łyżki erytrolu
-starta skórka z 1 cytryny

polewa: 
-20g masła
-30g gorzkiej czekolady

Sposób przygotowania:
-czekoladę oraz masło rozpuszczamy w kapieli wodnej, odstwiamy i lekko studzimy
-z puszki wyciągamy 60g stałej warstwy, dodajemy pozostałe składniki i całość zagniatamy
-z masy formujemy batoniki
-batoniki obtaczamy w czekoladzie, a następnie w wiórkach kokosowych
-wkładamy do zamrażalnika na około 30 minut

Smacznego i na zdrowie!

3 komentarze:

  1. Ale ciekawy pomysł :) Do zapamiętania :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Niezjedzone batony później cały czas mają być w zamrażarce czy to tylko ten moment do "ścięcia" a później w lodówce?

    OdpowiedzUsuń