Babeczki marchewkowe




Składniki(na 8 babeczek):
-140g potartej marchwi na dużych oczkach
-60gmąki owsianej
-40g mąki ryżowej
-2 łyżki wiórków kokosowych bez dwutlenku siarki
-100ml oleju kokosowego/masła klarowanego rozpuszczonego i ostudzonego
-60-65g erytrolu/ksylitolu/cukru kokosowego
-1/2 łyżeczki cynamonu
-1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
-1 łyżeczka proszku do pieczenia bez fosforanów
-2 jajka M
-1 łyżeczka budyniu śmietankowego bez cukru (proszek)
-5 łyżek wody

Sposób przygotowania:
-suche składniki wsypujemy do miski i mieszamy
-jajka z dodatkiem tłuszczu oraz wody  miksujemy kilka sekund, dodajemy marchew i mieszamy
-do zmiksowanych jajek dodajemy suche składniki i całość dokładnie mieszamy
-masę nakładamy do foremek
-pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 180C przez 20-25 minut
-gotowe babeczki wyjmujemy z piekarnika

Smacznego i na zdrowie!

1 komentarz:

  1. Bardzo pysznie wyglądają! Może się skuszę, żeby trochę posiedzieć na nimi w kuchni.

    OdpowiedzUsuń