Kruche ciasteczka ryżowe z nutą różaną






Składniki:(około 10 ciasteczek)

-120g mąki ryżowej
-2 żółtka M
-2 łyżki ksylitolu/erytrolu
-1,5 łyżki mleka roślinnego z wanilią
-1 łyżeczka wody różanej (można zastąpić mlekiem roślinnym)
-1 łyżeczka proszku do pieczenia bio
-20g rozpuszczonego oleju kokosowego

dodatkowo:
-1 łyżka ksylitolu/erytrolu zmiksowanego na cukier puder

Sposób przygotowania:
-żółtka z dodatkiem słodzidła miksujemy na puch
-dodajemy olej,mleko oraz wodą różaną i ponownie miksujemy
-dodajemy mąkę oraz proszek do pieczenia i zagniatamy ciasto
-odrywamy po kawałku ciasta,formujemy kulki i delikatnie je spłaszczamy
-piekarnik rozgrzewamy do 180C
-blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, wykładamy kulki i pieczemy 15minut
-studzimy i posypujemy cukrem pudrem
-przechowujemy w zamkniętym pojemniku

Smacznego i na zdrowie!

4 komentarze:

  1. Już zapisuję ten przepis! Wyglądają cudownie!:)
    https://julias-cooking.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. Pysznie wyglądają :) W sam raz do kawki :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pomimo różanych nut to po ciachu byśmy chętnie spróbowały :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Z ja kiej firmy Pani poleca mleko z wanilią?

    OdpowiedzUsuń