SZYBKI PLACEK ZE ŚWIEŻYMI FIGAMI





Składniki:(blaszka 25x20)
-3 jajka M
-1/3 szklanki eytrolu/ksylitolu
-120ml oleju kokosowego rozpuszczonego i ostudzonego
-40g wiórków kokosowych bez dwutlenku siarki
-180g mąki ryżowej
-70g banana
-250ml wody
-15g mąki kokosowej
-1 łyżeczka proszku do pieczenia BIO

dodatkowo:
-2-3 świeże figi

Sposób przygotowania:
-piekarnik rozgrzewamy do 180C
-suche składniki mieszamy ze sobą
-jajka z dodatkiem słodzidła miksujemy na puszysta masę
-wlewamy olej kokosowy naprzemiennie z wodą oraz suchymi składnikami nadal miksując, ale tylko do momentu połączenia wszystkich składników
-spód blaszki wykładamy papierem do pieczenia
-figi kroimy na plasterki
-przekładamy masę i układamy pokrojone figi
-pieczemy 35-40minut
-wyjmujemy z piekarnika i sudzimy

Smacznego i na zdrowie!

2 komentarze: