CZEKOLADOWIEC Z BORÓWKAMI





Składniki:
-100g gorzkiej czekolady min. 90% kakao
-3 jajka M
-2 łyżki budyniu czekoladowego bez cukru (proszek)
-70g mąki ryżowej
-80ml oleju kokosowego
-100-120g ksylitolu/erytrolu
-4 łyżki wody
-1, 5 łyżeczki proszku do pieczenia bio
-pół łyżeczki sody oczyszczonej

Sposób przygotowania:
-czekoladę z dodatkiem tłuszczu rozpuszczamy w kąpieli wodnej , pod koniec mieszamy i odstawiamy do przestudzenia
-jajka z dodatkiem słodzidła miksujemy na puch
-po trochu wlewamy rozpuszczoną czekoladę i za pomocą szpatułki delikatnie mieszamy
-dodajemy wodę i wsypujemy suche składniki i ponownie mieszamy
-spód blaszki wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy masę
-na wierzchu układamy borówki
-pieczemy 40minut

Smacznego i na zdrowie!

3 komentarze:

  1. Bardzo apetycznie wygląda 😊 Takim ciasta lubię 😁

    OdpowiedzUsuń
  2. Super wygląda! W jakiej temperaturze piec?

    OdpowiedzUsuń
  3. Wyglądają naprawdę pysznie :)

    OdpowiedzUsuń