CZEKOLADOWIEC Z BANANAMI



Składniki:(blaszka 23x8)
-3 jajka M
-20g kakao
-60g mąki kukurydzianej
-100g mąki jaglanej
-60g mąki ryżowej (u mnie od ZdrowyMarket24)
-pół szklanki cukru kokosowego (u mnie od ZdrowyMarket24)
-1 szklanka mleczka kokosowego (u mnie od ZdrowyMarket24)
-4 łyżki mleka ryżowego lub wody (u mnie od ZdrowyMarket24)
-2 łyżki wiórków kokosowych zmiksowanych na pył
-1 duży banan
-1 łyżeczka sody oczyszczonej
-50ml rozpuszczonego oleju kokosowego 

-1 łyżka octu jabłkowego/soku z cytryny


Sposób przygotowania:
-piekarnik rozgrzewamy do 180C
-suche składniki łączymy ze sobą
-jajka z dodatkiem cukru ubijamy na puch
-dodajemy mleczko kokosowe oraz ocet  i miksujemy na małych obrotach
-po torchu dodajemy suche składniki i nadal miksujemy
-wlewamy olej kokosowy i mieszamy

-banana kroimy w plasterki i dodajemy do masy
-całość delikatnie mieszamy
-blaszkę wykładamy papierem do pieczenia (tylko spód)
-pieczemy 40minut

Smacznego i na zdrowie!

3 komentarze: