BABECZKI DYNIOWE BEZGLUTENOWE




Składniki: (około 12 sztuk)

-3 jajka M
-50g mąki ryżowej
-50g mąki kukurydzianej
-20g mąki gryczanej
-100ml rozpuszczonego i ostudzonego oleju kokosowego
-150g puree z dyni hokkaido
-1 łyżeczka proszku do pieczenia BIO
-1/3 łyżeczki sody oczyszczonej
-70g potartego jabłka na małych oczkach
-1/3 szklanki erytrolu/ksylitolu
-5 łyżek mleka roślinnego
-1 łyżeczka cynamonu

Sposób przygotowania:

-rozgrzewamy piekarnik do 180C
-jajka roztrzepujemy ze słodzidłem, dodajemy puree oraz mleko i całość mieszamy
-dodajemy po trochu resztę składników i ponownie mieszamy za pomocą trzepaczki
-ciasto nakładamy do papilotek
-pieczemy 30minut

Smacznego i na zdrowie!



8 komentarzy:

  1. Pyszne babeczki i to jeszcze z naszym ulubionym cynamonem <3

    OdpowiedzUsuń
  2. Wyglądają naprawdę rewelacyjnie ;D Nie da się ukryć :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Może i wyglądają apetycznie ale niestety brak jakiegokolwiek słodzidła, którego zabrakło w przepisie spowodowało, że babeczki wylądowały w koszu :(

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Przepraszam najmocniej, ale przez przypadek pominelam slodzik :(.
      Zamiast wyrzucac, mozna posmarowac babeczki miodem lub opruszyc cukrem pudrem zrobionym z ksylitolu/erytrolu :)

      Usuń
  4. Babeczki sa rewelacyjne, jestem z dieta b/g dopiero 6ty miesiac i jeszcze nic mi nie smakowalo co pieklam corce a tu smak nie do odroznienia ze b/g. Zamiast maki gryczanej dałam jaglana bo taka mialam i mleko kozie bo mozemy. Pycha!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo sie cieszę , że babeczki zasmakowały! Pozdrawiam :)

      Usuń