CIASTO KUKURYDZIANE Z KOKOSEM I WINOGRONAMI




Składniki:(okrągła blaszka 17cm)
-4 jajka M
-70g mąki kukurydzianej
-100ml rozpuszczonego oleju kokosowego/masła klarowanego
-70g ksylitolu/erytrolu
-3/4 szklanki śmietanki kokosowej/gęstego jogurtu naturalnego
-1 łyżka soku z limonki/cytryny
-150g wiórków kokosowych zdrobno zmiksowanych
-1 łyżeczka sody oczyszczonej
-pół łyżeczki proszku do pieczenia BIO
-4 łyżki wody/mleka roślinnego

dodatkowo:
-garść winogron bezpestkowych rodzynkowych


Sposób przygotowania:
-piekarnik rozgrzewamy do 180C
-wszystkie składniki przekładamy do miski i dokładnie miksujemy, aż powstanie jednolita masa
-blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy całą masę
-na wierzchu układamy umyte i osuszone winograna
-pieczemy 50minut, wyjmujemy z piekarnika i studzimy

Smacznego i na zdrowie!

2 komentarze:

  1. Wygląda świetnie i jestem pewna, że smakuje tak jak wygląda :) Pycha :)

    OdpowiedzUsuń