ENERGETYCZNE CIASTECZKA Z FASOLI




Składniki:
-1 puszka białej fasoli
-1 mały banan
-1 jajko lub 1 łyżeczka siemie lnianego rozpusczonego w kilku łyżeczkach wody
-1 łyżeczka proszku do pieczenia BIO
-3-4 łyżki ksylitolu/erytrolu
-1,5 szklanki mąki owsianej
-garść słonecznika łuskanego
-pół szklanki rodzynek lub innych suszonych owoców
-50ml rozpusczonego oleju kokosowego/masła klarowanego
-2 łyżeczki cynamonu

Sposób przygotowania:
-piekarnik rozgrzewamy do 200C
-fasolę płuczemy pod wodą, przekładamy do miski, dodajemy wszystkie składniki(oprócz rodzynek i mąki) i dokłanie blendujemy
-do masy dodajemy mąke oraz rodzynki i mieszamy
-blaszkę wykładamy papierem do pieczenia
-formuje kulki, spłaszczamy je, układamy na blaszce i posypujemy słonecznikiem
-pieczemy 20minut
-przechowujemy w zamknętym pojemniku/słoiku

Smacznego i na zdrowie!

5 komentarzy:

  1. Z fasoli robiłam już ciasto, ale ciasteczek nie. Na pewno są mega pyszne :) Porywam do porannej kawki ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Robiłyśmy kiedyś z ciecierzycy ale z fasoli też muszą być mega pyszne :D

    Przypominamy, że u nas do jutra trwa konkurs :) Wystarczy podesłać zdjęcie dania/deseru, który świetnie smakowałby z waflami Siejeje :) Będzie nam miło jeśli weźmiesz udział :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Dzisiaj zrobiłam. Przepyszne, a nikt z domowników nie zgadł, że dodałam puszkę fasoli :D Na pewno upiekę je jeszcze nie raz :)

    OdpowiedzUsuń