Krem z daktyli i gorzkiej czekolady





Składniki:
-300g suszonych daktyli
-1 tabliczka gorzkiej czekolady 90% kakao
-3/4 szklanki mleka roślinnego

Sposób przygotowania:
-daktyle zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na około 15min, aż będą miękkie
-czekolade rozpuszczamy w kąpieli wodnej i odstawiamy aż przestygnie
-z daktyli odlewamy wodę i przekładamy je do blendera, dodajemy rozpuszczoną czekoladę oraz mleko i całość dokładnie blendujemy
-przechowujemy w zamkniętym słoiku


Smacznego i na zdrowie!

2 komentarze:

  1. Bardzo lubię daktyle :) Niesamowicie apetyczny kremik :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Daktyle i gorzka czekolada to najlepsze połączenie a jak jeszcze dołączyć masło orzechowe to mamy kompletną miazgę <3

    OdpowiedzUsuń