Meksykańska pasta sojowa







Składniki:

-2 szklanki ugotowanej soi (u mnie od AGNEX)
-1/3 szklanki wody
-2 łyżki słonecznika łuskanego (u mnie od AGNEX)
-1 średnia ugotowana marchewka
-1 mała ugotowana pietruszka 
-1 łyżeczka przyprawy - pomidor z chilli i oregane (u mnie od AGNEX)
-1 ząbek czosnku
-pół czerwonej papryki

-sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:
-paprykę dokładnie myjemy. Następnie suszymy, opalamy nad ogniem aż zczernieje i obieramy ją ze skórki
-wszystkie składniki przekładamy do wysokiego naczynia i blendujemy na gęsty krem
-przyprawiamy solą i pieprzem
-przechowujemy w lodówce

Smacznego i na zdrowie!

1 komentarz:

  1. Zawsze robimy hummus. Teraz musimy pomyśleć nad pastą z soi :D

    OdpowiedzUsuń