Markizy owsiane z kremem z mango

Pyszne owsiane ciasteczka przełożone słodkim kremem z mango- to połączenie gwarantuję przepyszny smak. Należy jednak pamiętać aby zbyt długo nie piec ciasteczek, gdyż mogą popękać. 






Składniki:
ciasto:
-2 szklanki certyfikowanej mąki owsianej (osoby, które nie są na diecie bezglutenowej mogą użyć zwykłą mąkę owsianą)
-1/4 szklanki mleka kokosowego/innego roślinnego/wody
-4 łyżki ksylitolu
-1 jajko
-2 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego/masła klarowanego
krem:
-pół szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
-3 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego
-4 plasterki suszonego mango
-3 łyżki ksylitolu

Sposób przygotowania:
-piekarnik rozgrzewamy do 180C
-wszystkie składniki na ciasto zagniatamy
-blat posypujemy mąką
-ciasto rozwałkujemy i za pomocą szklanki wycinamy kółka
-blaszkę wykładamy papierem do pieczenia
-ciastka pieczemy 15-20minut i studzimy
krem:
-wszystkie składniki przekładamy do naczynia i blendujemy na gęsty krem
-krem nakładamy na ciasteczka i przykrywamy kolejnym

Smacznego i na zdrowie!

4 komentarze:

  1. O jejku!!! Ale cudowne ciasteczka. Musze tez takie zrobic. Super przepis. Masz wielki talent :-).

    OdpowiedzUsuń
  2. Szczególnie ten krem byśmy zjadły :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Nie chce mi sie wierzyc,ze mozna wymyslic tak genialny przepis. Markizy wygladaja oblednie apetycznie;-).

    OdpowiedzUsuń
  4. witam, czy do masy można użyć świeże mango?

    OdpowiedzUsuń